Etusivu   |   Yritys   |   Yhteystiedot   |   Sivustokartta

Marja-aronia

Tilaukset:HINNASTO JA TILAUKSET

Amerikan terveysjuoma nr1. Antioksidantteja (160)viisi kertaa enemmän kuin mustikassa (28). Antioksidantteihin kuuluvat polyfenoleiden lisäksi myös vitamiinit, eräät hivenaineet samoin kuin eräät entsyymit.

Kun verrataan eri marjojen polyfenolipitoisuuksia aronia oli paras ennen mustikkaa ja variksenmarjaa ( Riihinen 2005 )

Aronia tai marja-aronia ( eng. chokeberry), kuten sitä Suomessa nykyisin kutsutaan ei ole kovin tunnettu terveyskasvi länsimaissa USA:ta, Kanadaa ja Tanskaa lukuun ottamatta, mutta Itä-Euroopan maissa ja varsinkin Venäjällä ja Puolassa aroniaa on käytetty luonnonparannuskeinona jo vuosikymmeniä.

USA:ssa aroniamehu on noussut terveysjuomaksi nro 1 antioksidanttisten ominaisuuksiensa vuoksi. Venäjällä aroniaa myydään myös tabletiksi puristettuna sekä kuten muissakin Itä-Euroopan maissa kuivattua marjaa myydään yleisesti yrttiteenä. Suurimmat aroniaviljelmät Venäjällä ovat Altain ja Leningradin seuduilla. Viljely on lisääntymässä myös läntisissä maissa, USA:ssa, Kanadassa, Saksassa ja Tanskassa.

Aronia sisältää suuria määriä polyfenoleja ja antosyanideja, joilla kasvi puolustautuu sienitauteja, bakteereja ja solujen hapettumista vastaan.


ravintoarvo

Marja-aronian tuoreet marjat sisältävät ravintoarvot erään saksalaisen tutkimuksen mukaan:

Betakaroteenia 2,4 mg/100gr
E-vitamiinia 5,1 ”
K-vitamiinia 1,5 ”
B2-vitamiinia 10 ”
C-vitamiinia 50 ”
B1-vitamiinia 1 ”
B6-vitamiinia 2 ”
Antosyaniideja 85 ”
Polyfenoleja 20 ”
Quinic happoa 6 ”

Kivennäis- ja hivenaineita on aroniassa erittäin runsaasti esimerkiksi: magnesiumia, rautaa, molybdeniä, mangaania, kuparia, booria ja jodia. Henkilöiden, joilla on alhainen verenpaine ei tulisi käyttää aroniaa säännöllisesti.

Marja-aronia sisältää hivenaineita:


Aronia on erittäin tunnettu Itä-Euroopan maissa, Puolassa ja Venäjällä, missä sitä on käytetty luonnonparannuskeinona jo kauan. Aroniaa myydään yleisesti Itä-Euroopan maissa mehutiivisteinä, teenä ja pillereinäMarja-aronia sisältää:

Tuotteet


OSTA TYRNITILA

Tyrni

Tyrnijääpalamehuissamme säilyvät erityisen hyvin vitamiinit, hivenaineet ja flavonoidit, koska tyrnimehuamme ei ole kuumennettu. Pullotettu tyrnimehu täytyy kuumentaa, jotta se säilyisi. Lisää...
Parsa

Kotimaista luomuparsa suoraan Vinkkilän tilalta.
Lisää …

parsa

Herkullisia ruokaohjeita parsasta löydät täältä.Pensasmustikka

Vinkkilän Luomutuotteelta saat useita pensasmustikka tuotteita: mustikkajääpalat, mustikkasirote ja tuoremarjat.Lisää …

mustikkaprinssiTÄsmÄravinto